צמחי מרפא בגליצרין

שיטה נוספת ויעילה ביותר למצוי חלקים עדינים של צמחי מרפא היא מיצוי בגליצרין צמחי. הגליצרין הוא סוג של אלכוהול הנוצר בתהליך התסיסה של צמחים מסויימים למשל ענבים. הוא נחשב לממס עדין ויש לו יכולת שימור של בערך חמישים אחוז מיכולת השימור של אלכוהול, ולכן במקרים רבים ניתן להשתמש בו למיצוי צמחים שדורשים ריכוז אלכוהול של כארבעים אחוז. הוא ממיס חלק מהויטמינים והמינרלים המצויים בצמחי המרפא, וכן חומרים מוצילגניים (ריריים) שונים. הוא אינו ממיס שרפים או שמנים.

לגליצרין מרקם צמיגי מעט כשל סירופ וטעמו מתקתק. תכונה זו הופכת אותו לחביב מאוד על ילדים, וכן על מבוגרים הנמנעים מצריכת אלכוהול

אופן ההכנה:

משתמשים ב- 10% צמח בנפח. ריכוז הגליצרין הצמחי יהיה 1:2 עד 1:10 לפי הצורך.

משרים את הצמח בגליצרין בטמפרטורת החדר למשך 14 יום, מערבבים בניעור קל לפחות פעם ביום. מסננים את התערובת דרך בד גזה נקי, סוחטים היטב לתוך בקבוק אחסון כהה ומעוקר למשך כשנה

דוגמא לצמח קלאסי למיצוי בגליצרין – הסמבוק השחור:

פירות הסמבוק הוכחו במחקרים במעבדה ומחוצה לה כאנטי ויראליים חזקים. הם מונעים את קשירתו של הוירוס לקרום התא ובכך מונעים את חדירתו לתא. המחקרים הראו שפירות הסמבוק מעכבים ווירוסים שונים ביניהם וירוס ההרפס, EBV, זנים שונים של שפעת ועוד.

ניתן לרכוש את הפירות היבשים בחנויות הטבע ולהכין בקלות סירופ יעיל לחיזוק מערכת החיסון וטיפול יעיל במחלות חורף שונות

מאמרים נוספים

מוצרים קשורים

  • ספקטרום

    דורג 0 מתוך 5
    62.00 הוספה לסל
  • רויאל אסנס

    דורג 0 מתוך 5
    62.00 הוספה לסל
  • ניחוח ההדר

    דורג 0 מתוך 5
    46.00 הוספה לסל

לא בטוחים איזה מוצר הכי מתאים לכם?

השאירו פרטים לייעוץ חינם