צמחי מרפא באלכוהול

אחת השיטות הנפוצות והנוחות ביותר למיצוי ושימוש בצמחי מרפא היא מיצויים באלכוהול. התוצרים מוכרים בשם טינקטורות או תמציות אם.

לצורך כך משתמשים בצמחי מרפא טריים או יבשים בריכוזים שונים של מים ואלכוהול. היתרונות הגדולים של צורת מיצוי זו נובעים מקלות ההכנה והאיחסון (האלכוהול הוא חומר משמר נפלא), ומנוחות השימוש והספיגה בגוף.
אצל מבוגרים לרוב מקובל לקחת מינון של 1-2 מ”ל מהטינקטורה במים שלוש פעמים ביום, בניגוד לשתיה של 2-3 כוסות ביום, כאשר מדובר במיצוי מימי.
יתרון נוסף באופן נטילה זה הוא הטעם שמורגש במידה נמוכה באופן משמעותי לעומת חליטה במים, ולכן השימוש בטינקטורה מקל מאוד על לקיחה של צמחים מרים במיוחד.
האלכוהול ממצה מהצמח את השומנים, השעוות, חלק מהשמנים האתריים וכן חלק מהחומרים הפעילים המוכרים.
לרוב מקובל להשתמש בריכוז של 1:4 / 1:5 / 1:10 משקל/נפח, אולם יש לשים לב שלכל צמח מתאים ריכוז משלו באלכוהול, וריכוז אלכוהול שונה. היחסים לרוב נעים בין 40-95% אלכוהול. 
במידה ובוחרים למצות צמח טרי יש לחשב את כמות המים  שבצמח (שיכולה להיות לעיתים גבוהה מאוד – אפילו 90%), ולהתאים את משקל הצמח הטרי לצמח היבש.

ניקח כדוגמא את אכילאה אלף העלים (Achillea millefolium) – היא מכילה חומרים פעילים של: פלבנואידים, חומצה סליצילית, חומצה קפאית, קומרינים, טאנינים ועוד
האכילאה בלקיחה פנימית נחשבת צמח מגביר הזעה ולכן מסייעת בהורדת חום, אנטי דלקתית, משתנת ומורידה לחץ דם. בשימוש חיצוני (קומפרסים למשל) משמשת לריפוי פצעים ועצירת דימומים.
הטינקטורה המתאימה לה היא 1:5 ב- 45% אלכוהול.
אופן ההכנה: משרים את הצמח באלכוהול ראוי למאכל למשך 14-21 יום בטמפרטורת החדר ומערבבים מספר פעמים ביום.
בסיום התקופה מסננים וסוחטים היטב את הצמח המושרה ומעבירים לבקבוק מעוקר וכהה, לשמירה במקום קריר וחשוך (אין צורך במקרר)
מינון: בהתאם לחולה ולהרכב הטינקטורה
למקרים כרוניים מקובל לקחת 1-2 מ”ל במים שלוש פעמים ביום ולעשות איזשהו אלמנט של הפסקה בכל תקופה.
למשל שלושה שבועות נטילה ושבוע הפסקה (אצל נשים מומלץ ששבוע ההפסקה יחפוף לשבוע הווסת), או  ליטול שישה ימים ויום אחד הפסקה ועוד וריאציות שונות על זו הדרך. ברוב המקרים מומלץ לא לקחת טינקטורה של צמח אחד בלבד אלא לשלב יחד עם צמחים נוספים, ומדי פעם להחליף את אחד הצמחים בצמח שונה בעל תכונות דומות על מנת לא להרגיל את הגוף.
במקרים אקוטיים  מקובל לקחת 0.5-1 מ”ל כל שעתיים,  כאשר תמיד כדאי להתחיל במינון נמוך ולעלות בהדרגה, ולאחר סיום המחלה להוריד מינון בהדרגה גם כן.
במידה ומעוניינים לנדף את האלכוהול יש לעשות זאת בכל יום בנפרד על מנת שלא לקלקל את כל הכמות שהוכנה. הנידוף ייעשה על ידי הוספת כמות קטנה של מים רותחים (כ- 25-50 מ”ל לכוס ובה 5 מ”ל טינקטורה) והמתנה של כחמש דק’ לנידוף האלכוהול

מאמרים נוספים

מוצרים קשורים

  • היגייניק סקאלפ

    דורג 0 מתוך 5
    70.00 הוספה לסל
  • ספקטרום

    דורג 0 מתוך 5
    62.00 הוספה לסל
  • רויאל אסנס

    דורג 0 מתוך 5
    62.00 הוספה לסל

לא בטוחים איזה מוצר הכי מתאים לכם?

השאירו פרטים לייעוץ חינם